Okul Öncesi

Özel Dünya Anaokulu olarak çağdaş ve Atatürkçü eğitim anlayışımızla, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmekteyiz.

Eğitimde doğru hedefler belirlemek; çocuklarımızı sosyal, duygusal, zihinsel ve dil gelişimleri açısından en iyi şekilde ilkokula ve hayata hazırlamak en birincil görevlerimiz arasında yer almaktadır.

Çocuklarımıza yaş ve gelişim dönemlerine uygun güvenli, zengin ve uyarıcı bir çevre sunarak gelişime açık olmalarını sağlamaktayız. Yaratıcı ve rutin etkinliklerimiz çocuklarımızı soru sormaya, araştırmaya, problem çözmeye ve denemeye teşvik etmektedir. Çevre bilinci gelişmiş, diğer canlılara karşı duyarlı ve saygılı; paylaşmayı bilen ve sorumluluk sahibi nesiller yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Anaokulumuzda altı sınıf, yemekhane, uyku odası, jimnastik odası ve rehberlik odası bulunmaktadır. Kendisine ait bahçesi mevcuttur. İlkokul, ortaokul ve lise binalarıyla aynı yerleşke içerisinde olan anaokulumuz diğer birimlerden de program dâhilinde yararlanabilmektedir. Yine okulumuzun sahip olduğu donanımlı konferans salonu tiyatro ve kukla gösterileri gibi çeşitli sanatsal faaliyetler için anaokulumuz tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.

Sınıflarımız hedeflediğimiz eğitim öğretime uygun, bireysel farklılıklar göz önüne alarak özenle hazırlanmış, her türden zengin oyuncak ve materyaller ile donatılmıştır. Böylece her öğrenci ilgi merkezinde oyun oynama ve etkinlik yapma imkânı bulmaktadır.

Okulumuz Beslenme Dostu Okul sertifikasına sahiptir. Anaokulu bünyesindeki yemekhanemizde çocuklarımıza sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün sağlıklı ve besleyici menüler sunulmaktadır. Çocuklarımıza sunduğumuz her menü doğal ve mevsimine uygun meyve-sebzeler kullanılarak okulumuzda özenle hazırlanmaktadır.

Alanında uzman eğitim kadromuzla yürüttüğümüz branş derslerimiz ve bir çok zeka alanına yönelik etkinliklerimiz öğrencilerimizin bilgilerini genişletmelerine, bildiklerini uygulayarak öğrenmeyi içselleştirmelerine imkan sağlamaktadır. Anaokulumuzda öğrencilerimiz Yabancı Dil, Mind-Lab, Satranç, Robotik-Kodlama ve Algoritma, Müzik, Resim, Beden Eğitimi, Dans ve Yüzme alanlarında eğitim almaktadır.

Özel Dünya Anaokulu’nda yoğun bir Yabancı Dil Eğitimi verilmektedir. Öğrencilerimize; 3 yaştan itibaren verilmeye başlanan birbirini bütünler dil programı kapsamında 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmak; dijital araçlar kullanarak, yaparak-yaşayarak öğrenerek, oyunlar ve drama teknikleri ile yabancı dil farkındalığını oluşturmak birincil hedeflerimiz arasındadır.

Avrupa Dil Portfolyosu çalışmalarında özellikle küçük yaş gruplarında, yabancı dil öğrenme hızı ve kalıcılığı kanıtlanmıştır. Öğrencilerimizin ders içi çalışmalarından başka tüm aktivitelerde yabancı dil kullanımları disiplinler arası işbirliği ile sağlanmaktadır. Yanı sıra; sene içerisindeki portfolyo sunumları, coffee morning aktiviteleri ile öğrenciler öğrendikleri dil

edinimlerini hayatın içine taşıma fırsatı bulmakta, eğitim ve öğretim hayatlarına dil donanımlarını katarak başlamaktadırlar.

”Knowledge of Languages is the doorway to wisdom.” -Roger Bucon. ”Dil bilmek bilgeliğe açılan kapıdır.”

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri okul öncesi, 3-6 yaş dönemde, çocuklara sosyal beceriler kazandırma, olumlu benlik gelişimini sağlama; çocuklara ve ailelere bireysel danışma hizmeti sunma hizmetleri vermektedir. Anaokulu psikolojik danışmanımız çocuklarımızın ileri ki hayatlarında mutlu bireyler olabilmeleri için gelişimlerini kolaylaştırmayı sağlamaktadır. Çocuklarımızın yaş ve gelişim dönemlerine uygun etkinlikler hazırlamakta, onları tanıma çalışmaları yürütmektedir. Hem ailelere hem de öğretmenlere okul öncesi dönemde çocuklarımızın karşılaşabileceği her türlü problem ve bu problemlerle ilgili çözüm önerileri hakkında seminerler düzenlemektedir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik birimimiz bu seminerler ile önleyici rehberlik hizmetleri sunmaktadır.

Mind-Lab strateji oyunları aracılığıyla öğrencilerimize yaş ve gelişim dönemlerine uygun oyunların eğitimi verilmekte: eleştirel düşünme, sorgulama ve sebep sonuç ilişkisi kurma gibi birçok beceriyi kazandırmak amaçlanmaktadır.

Robotik-Kodlama ve Algoritma derslerinin temeli anaokulumuzda atılmaktadır. Bu eğitimle öğrencilerimizin uzaysal becerilerini geliştirmenin yanında akıl yürütme, hatalarını düzeltme gibi zihinsel becerilerini teknolojik gelişmeler ışığında geliştirme imkânı sunulmaktadır.

Müzik derslerimizde; şarkı söyleme, ritim çalışmaları, yaratıcı hareket, dans ve oyun gibi yaşamı zenginleştiren etkinliklerimiz hayal dünyası ile gerçekler dünyası arasında köprü işlevi görmektedir.

Okul öncesi eğitimin önemli bir parçası olan satranç eğitimi ile hedefimiz öğrencilerimizin planlı ve hızlı düşünmelerini sağlayarak, onlara “kendine güven” duygusunu aşılamaktır.

Beden Eğitimi ve Yüzme derslerimiz çocuklarımıza sporu sevdiren etkinlikleri barındırmaktadır. Yüzme derslerimiz okulumuz bünyesinde bulunan yüzme havuzunda yürütülmektedir. Beden Eğitimi derslerimizde öğrencilerimiz açık ve kapalı oyun alanlarımızı aktif bir şekilde kullanmakta bunların yanı sıra çocuk yogası, çocuk platesi ve jimnastik eğitimlerini almaktadırlar.