Eğitim Öğretim

Özel Dünya Koleji öğrencilerini sürekli geliştirmeyi, uluslar arası düzeyde temsil yeteneğini ön planda tutan bireyler yetiştirmeyi felsefe edinmiştir. Öğrencilerimiz zenginleştirilmiş Dünya Koleji müfredatı ile sorgulayan, araştıran, bilgiyi kendi dağarcıklarıyla birleştirip özümseyen bir yapıda 21.yy insanı olarak yetişir.

Dünya Kolejli  olmanın ayrıcalığını yaşayan öğrencilerimizin kazandıkları en önemli becerilerden biri global bakış açısına sahip olabilmek için etkili kullanabildikleri dil yetisidir. Öğrencilerimiz ulusal ve uluslar arası sınavlarda, yüksek öğrenimde ve dünya vatandaşı olma yolunda etkili iletişim kurmalarını sağlayacak, ileri düzeyde yabancı dil becerisi edinirler.

Öğrencilerimizin kariyer hedeflerine uygun, uygulanabilir öğretim programlarını benimseyen kolejimiz oluşturduğu seçkin eğitmen kadrosuyla öğrencilerimize en etkili rehberliği yapmaktadır. Dört yıllık lise sürecinde donanımları üst düzey öğrencilerimiz yurt içinde ve yurt dışında en iyi üniversitelere yerleştirilirler.

AKADEMİK GELİŞTİRME PROGRAMI VE TYT-AYT HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. TYT-AYT hazırlık programı Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Tarih, Felsefe Gurubu ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini içerir.
  2. 9, 10, 11 ve 12 ’inci sınıf öğrencilerimize yönelik okul branş öğretmenlerimiz tarafından Cumartesi 09:00 – 14:20 saatleri arasında TYT – AYT kursları yapılır.
  3. 11. Ve 12’inci sınıf öğrencilerimiz Pazartesi, Salı, ya da Çarşamba , Perşembe günleri okul sonrası program saatinde YKS sınav hazırlık programına katılırlar.
  4. 9, 10, ve 11’inci sınıf öğrencilerimize her ay, 12’inci sınıf öğrencilerimize 15 günde bir akademik değerlendirme (deneme) sınavları yapılır. Sonuçlar ölçme değerlendirme birimi ve branş öğretmenleri tarafından değerlendirilerek gerekli tedbirler alınır. Ayrıca sınav sonuç analizleri K 12 NET veli bilgilendirme sistemi ile velilerle paylaşılır.
  5. Öğrenciler, cumartesi günleri katıldıkları çalışmadan yeterli verimi alabilmek için ders başlangıç saatlerinde okulda olmaya ve devamlarına özen göstermelidir.
  6. Cumartesi günleri yapılacak olan YKS çalışmalarına öğrenciler serbest kıyafetle gelirler, okul ve sınıf kuralları kurslarda da geçerlidir.