Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi LEGO-ROBOTİK Takımı Uzay Kampında

Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi LEGO-ROBOTİK Takımı Uzay Kampında.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Fen ve Anadolu Lisesini açarak eğitim hayatına devam eden ilçemizin köklü kurumlarından olan Özel Dünya Eğitim Kurumları yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Okulda başlatılan eğitimlerle TUBİTAK Proje Yarışmaları başta olmak üzere uluslararası Yurtdışı Liseleri Kabul Sınavı’na öğrencilerini hazırlıyor.

Geçtiğimiz yıl ortaokulda başlatılan Lego-Robotik Kodlama Eğitimi kapsamında bu yıl Fen ve Anadolu Liseleri ile birlikte katıldıkları Bilim Kahramanları Derneğinin Türkiye ayağını yönettiği Uluslararası First Lego League yarışmalarına bu yıl ki tema konusu olan “İnto Orbit – Uzay Serüveni” ‘ne hazırlanmaya başladılar. Her yıl dünyada 600 Bin öğrenciye ulaşabilen yarışmada öğrenciler Lego Eğitim setleriyle mekanik bilgilerini arttırırken kodlama eğitimleriyle yazılım bilgilerini geliştiriyorlar.

Lego-Robotik Yarışmalarında her yıl belirlenen ve yaşadığımız dünya ile ilgili küresel bir soruna çözüm arayan bilim çocukları bu yıl Uzay Araştırmalarını ele aldılar. Uzayda insanoğlunun karşılaşabileceği sorunları incelerken, uzay araştırmalarının insan üzerindeki psikolojik etkilerini araştırıyorlar. Ayrıca uzay araştırmalarının maliyetleri konusunda fikir geliştiriyorlar.

Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Lego Takımı “ For The World “ ve Ortaokul Takımı  “ Robo-D “ geçtiğimiz Cuma günü takım Koçları rehberliğinde saha araştırmaları için İzmir Uzay Kampına (SpaceCamp) giderek Uzmanlardan astronotların uzayda neden spor yaptıkları, uzayda bitkilerin nasıl yetiştirildiği, uzay mekiğinin ısı koruma sistemleri, Ay ve Mars’taki yer çekimi kuvvetleri sunumlarını alarak ardından Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EÜGUAM) ne giderek Doç. Dr. Hasan Ali DAL rehberliğinde Gözlemevi Müze gezisini tamamlayıp astronomi seminerini tamamladılar. Gündüz saatlerinde teleskoplarla Güneş’in yapısını gözlemleyen bilim çocukları gece saatlerinde uydumuz Ay’ı , Mars ve Jüpiter gezegenlerini gözlemleme fırsatı buldular.

.