PLEP

Başvuru İçin Burayı Tıklayınız. Sınav Detayları Aşağıdadır.

PLEP

Pre Intermediate Level English Proficieny Test
PLEP®, ortaöğretim öğrencileri için uygulanabilen uluslararası bir seviye tespit sınavıdır.

Öğrencilerin, İngilizce bilgisini ölçmek, sınav becerilerini artırmak ve öğrencileri eğitim- öğretim hayatları boyunca sıkça karşılaşacakları İngilizce sınavlarına hazırlamak ve kültürlerarsı öğrenci değişim programlarına başvuru yapmak amacıyla yapılmaktadır. Sınav ücreti 260 yerine 130 TL’dir. Yeterli puan alamayan öğrenciler bir yıl içerisinde ücretsiz olarak bir kez daha sınava girmeye hak sahibidirler.

Sınav İçeriği Genel Bilgi:

– Sınav, öğrencilerin dinlediğini ve okuduğunu anlayabilme; edindiklerini farklı bir yolla ifade edebilme bilgi ve becerilerini ölçmektedir.

– 50 Listening Comprehension ve 50 Reading Comprehension olmak üzere toplam 100 sorudan oluşmaktadır.

– Sınav süresi 60 dakikadır.

– Sınav ağırlıklı ortalama 64 puan üzerinden değerlendirilmektedir.

Sınav Sırasında:

– Yanınızda kimlik (nüfus cüzdanı ya da pasaport), kurşun kalem ve silgi bulunmalıdır. Kimlik bilgileriniz arasında T.C. kimlik numaranızın bulunduğundan emin olmalısınız.

– Sınav ücretini ödediğinizi belgeleyen dekont yanınızda bulunmalıdır.

Sınav Sonrası:

– Öğrenci, sınav sonunda Avrupa Dil Pasaportu Standartları’na uygun Sertifika alır.

– Sınava katılım gösteren tüm öğrenciler seviyelerini belgeleyen sertifikayı almaya hak kazanırlar.

PLEP® sınavında başarılı olan öğrenciler İngilizce günlük konuşma konusunda diğer öğrencilerden daha iyi durumdadırlar. Öğrencilere dinlediğini ve okuduğunu anlayabilme, yorumlayabilme, özümseyebilme ve edindiği bilgileri farklı bir şekilde ifade edebilme konularında yardımcı olur.

Uluslararası sınav kaygısını azaltma, heyecanla başa çıkabilme, motivasyon gibi konularda öğrencinin yanındadır.